Kända internationella filmer

Av155cm.se

Kända internationella filmer

Det finns en hel del filmer som slagit internationellt. I den här delen tänkte vi ge ljus till några av dem.

Titanic

En film som fick hela teatersalonger att gråta i kör är filmen Titanic som kom år 1997. Filmen är baserad på en verklig händelse då fartyget Titanic år 1912 mötte ett tragiskt öde när fartyget krockade med ett isberg och sjönk. Vi får i filmen följa de fiktiva passagerarna Jack och Rose som trots olikheter blir förälskade. Filmen regisserades av James Cameron och de två huvudrollsinnehavarna är Leonardo Dicaprio och Kate Winslet.

Dirty dancing

Dirty dancing är en film från år 1987 och är regisserad av Emile Ardolino. Filmen utspelar sig en sommar på ett pensionat där det anordnas en danstävling. Vi får följa huvudpersonen baby som lockas till musiken och lär sig att dansa med danstränaren Johnny. Huvudrollsinnehavarna är Patrick Swayze och Jennifer Grey.

Frost

Frost är en animerad film från år 2013 och är regisserad av Jennifer Lee och Chris Buck. Filmen frost utspelar sig någon gång på 1800-talet i ett fiktivt skandinaviskt kungarike där vi får följa de två systrarna Elsa och Anna där Elsa visar sig ha ismagi. Två av röstskådespelarna i filmen är Idina Menzel och Kristen Bell.

Om författaren

155cm.se