Kända internationella regissörer

Av155cm.se

Kända internationella regissörer

Det finns många regissörer som har blivit kända för deras filmer internationellt. I den här delen kommer du att få veta mer om några av dem.

Steven Spielberg

Steven Spielberg är en amerikansk regissör som föddes år 1946. Redan som ungdom började han att skapa filmer med sin åttamillimeters-kamera vilket sedan ledde till att han gjorde kortfilmer som visades på biografer. Men hans första genombrott som filmregissör kom år 1976 med filmen hajen. Några andra exempel på filmer regisserade av Steven Spielberg är E.T, Indiana Jones och Jurassic park.

Ridley Scott

Ridley Scott är en brittisk regissör som föddes år 1937 och har varit en yrkesverksam regissör sedan år 1965. Några exempel på filmer regisserade av Ridley Scott är blade runner, the martian och gladiator.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino är en amerikansk regissör som föddes är 1963. Redan som ungdom hade han ett filmintresse och jobbade i en videobutik innan han slog igenom som regissör med filmen my best friend’s birthday som kom ut år 1984. Några andra exempel på filmer regisserade av Quentin Tarantino är Django unchained, pulp fiction, kill bill och once upon a time in hollywood.

Om författaren

155cm.se