Kända svenska filmer

Av155cm.se

Kända svenska filmer

Det finns en hel del filmer som gjort ett avtryck i den svenska publiken och ibland till och med den internationella. I det här inlägget kommer du att få veta mer om några av dem.

Det sjunde inseglet

Det sjunde inseglet är en film från år 1957 och är regisserad av Ingmar Bergman. Filmen utspelar sig under medeltiden då digerdöden härjade. Vi får följa en riddare som grubblar över livet tillsammans med döden över ett parti schack. Några av filmens skådespelare är Max Von Sydow och Nils Poppe.

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor är den första delen i millenium trilogin som är skriven av Stieg Larsson. I filmen män som hatar kvinnor får vi följa en journalist som börjar jobba tillsammans med en ung hackare för att nysta i ett 40 år gammalt mord. Filmens huvudrollsinnehavare är Michael Nyqvist och Noomi Rapace. Filmen utkom år 2009.

En man som heter Ove

En man som heter Ove är en film från år 2015. Filmen är baserad på boken av Fredrik Backman och är regisserad av Hannes Holm. I filmen får vi följa en äldre man som heter Ove och hans oväntade vänskap till de nya grannarna. Några av filmens skådespelare är Rolf Lassgård, Bahar Pars och Filip Berg.

Ondskan

Ondskan är en film från år 2003. Filmen är baserad på boken av Jan Guillou och är regisserad av Mikael Håfström. I filmen får vi följa en ung kille som börjar på en internatskola där han snart börjar bli mobbad. Några av filmens skådespelare är Andreas Wilson och Gustaf Skarsgård.

Om författaren

155cm.se