Olika filmgenres

Av155cm.se

Olika filmgenres

Med filmens utveckling har det kommit olika genres inom området. En genre beskriver ett visst tema eller upplägg en film kan följa. Det finns numera filmgenres för alla smaker och i det här inlägget kommer du att få veta lite om några av de mest populära.

Drama

En dramafilm är en sorts film som utspelar sig i vår tid och skildrar relationer och huvudpersonen, eller huvudpersonernas känslomässiga utveckling. Några exempel på dramafilmer är Casablanca, Scarface och Ondskan.

Komedi

En komedifilm är framtagen för att tittaren ska må bra, känna glädje och locka till skratt. Därför innehåller en typisk komedi en hel del humor och skämt. Några exempel på komedifilmer är den där Mary, baksmällan och Bridesmaids.

Fantasy

En fantasyfilm är en sorts film som kan utspela sig i vår egna värld, eller en helt annan. Det alla fantasyfilmer har gemensamt är att de innehåller fantastiska element i form av magi, väsen, superkrafter och monster. Några exempel på fantasyfilmer är sagan om ringen, cirkeln och frost.

Action

En actionfilm är framtagen för att tittaren ska känna spänning. En actionfilm innehåller många frekvenser som går i ett högt tempo där huvudpersonen ska lösa ett annalkande problem. Några exempel på actionfilmer är terminator, die hard och the fast and the furious.

Skräck

En skräckfilm är framtagen för att tittaren ska känna skräck och obehag. Många gånger innehåller en skräckfilm övernaturliga väsen, till exempel spöken och demoner. Några exempel på skräckfilmer är Midsommar, the grudge och the conjuring.

Musikal

En musikalfilm är en sorts film där man blandar dramatik med sång och dansnummer. Några exempel på musikaler är grease, mamma mia och en del av mitt hjärta.

Thriller

En thriller är framtagen för att tittaren ska känna spänning och ibland obehag. Skillnaden mellan en thriller och en actionfilm är att actionfilmer är mer våldsamma. En thriller innehåller många gånger element av kriminalitet. Några exempel på thrillers är den blomstertid nu kommer, tenet och gone girl.

Science fiction

En science fiction film är en film som kan utspela sig i en annan värld en vår egen och utgår från vetenskapen. Några exempel på science fiction filmer är star wars, världarnas krig och jurassic park.

Kostymdrama

Ett kostymdrama är en sorts film som utspelar sig någon gång i historian. Några exempel på kostymdraman är Marie Antoinette, the favorite och stolthet och fördom.

Om författaren

155cm.se