Att jobba med film

Avhannah

Att jobba med film

Inom filmproduktion finns det en mängd olika yrken. Det är allt från filmfotograf till kostymör och filmregissör. Det är inte sällan som många inom filmbranschen är egenföretagare. Om du jobbar inom film som fotograf, animatör, filmrecensent eller något annat yrke där du arbetar helt eller delvis mycket med dator är det bra att ha ett kontor att gå till om du driver eget företag. Det finns väldigt många bra kontorshotell att hyra i Stockholm bland annat.

Hyr en kontorsplats

När du hyr en plats på ett kontorshotell är det lättare att skilja mellan arbete och privatliv, vilket kan vara en stor fördel ur flera perspektiv. Det finns många kontorshotell som har tydliga nischer för att sticka ut och vara relevanta för en viss typ av målgrupp, som exempelvis kreativa yrken, frilansskribenter eller startups. De har inte sällan flexibla lösningar och vänder sig till personer som vill ha snabba och enkla lösningar där inredning och allt annat praktiskt redan är färdigt. När du hyr en plats på ett kontorshotell har du inte sällan tillgång till mötesrum och andra bekvämligheter. När du letar en plats på ett kontorshotell kan du dessutom få bra hjälp för att inte processen ska dra ut på tiden.

Bygg ditt kontaktnät

Att jobba inom film är ett varierande yrke oavsett vilken gren du arbetar inom i filmbranschen. Det är även ett kreativt yrkesområde där du skapar mycket. När du har en kontorsplats på ett kontorshotell som är nischat till kreativa yrken kan du hitta likasinnade, vilket kan vara fördelaktigt. Du kan dels få socialt sällskap men också bygga ut ditt kontaktnät. Det är inte sällan som människor inom filmbranschen får jobb på grund av kontakterna som de har. Det är alltid bra att känna bra människor. Det bästa med att vara egenföretagare och ha en kontorsplats är att du kan välja att jobba hemma eller på annat ställe också. Det ena utesluter inte det andra. Om du inte ännu har kommit igång med ditt yrkesliv men önskar det så finns det många olika utbildningar som du kan gå. Du måste bara bestämma dig för vilken inriktning du ska ta.

Om författaren

hannah administrator